Rejestracja  |  Zapomniałem hasła
Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie
Zmień rozmiar czcionki

Battlefield Heroes - o grze

Battlefield Heroes - o grze

Postprzez Admin » 24 Sie 2009, 14:20

Kilka dni temu po namowie brata zainstalowałem sobie grę o nazwie Battlefield Heroes.
Szczerze mówiąc nie myślałem, że ja jako fan americas army może mi przypaść do gustu gra BFH.
A jednak, ostatnimi czasy nie ma dnia aby nie zagrał chociaż jednej partyjki.

Krótko o grze.

Sama gra jest darmowa, brak też abonamentu aby pograć w sieci co według mnie jest bardzo duzym plusem.
Producent - EA DICE zarabia na płatnych dodatkach, takich jak pokazywanie gestów, odzież czy bronie.

Aby ściągnąć klienta musisz zarejestrować się na stronie:
http://www.battlefieldheroes.com/

Grafika rodem z kreskówi, a do tego wesoły "żołnierski" dźwięk genialnie wprawiają gracza w dobry nastrój.
W grze mamy wybór dwóch frakcji:
The National Army i The Royal Army.
Po wyborze frakcji musimy wybrać swoją klasę, a mamy do dyspozycji:
Żołnierz - postać najbardziej uniwersalna w grze, połączenie dwóch klas o których będę pisał poniżej.
Komandos - to żołnierz uzbrojony w snajperkę oraz nóż, wg mnie dobry jest na mapach dużych, gdzie z ukrycia może zabijac z dalekich odległości piechotę wroga.
Kanonier - wyjątkowo dobry przeciw pojazdom naszego przeciwnika.

W grze występują 3 rodzaje pojazdów:
* Jeep - dobry to szybkiego przemieszczenia się z jednego miejsca do drugiego. W obstawie 2 żołnierzy może być silnym argumentem przeciwko siłom wroga.
* Samolot - dobry do osztrzeliwania ludzi i czołgów. Jak dla mnie za trudny w prowadzeniu, moje próby lataniem samolotem kończyły się albo wylotem poza mapę( co skutkowało ginięciem mojej postaci) albo upadkiem na ziemie,
* Czołg - mój ulubiony pojazd. Zabójcza broń, szczególnie gdy jedziesz z kanonierem.

Battlefield trailer:

Ilość map w tej chwili nie jest imponująca, bo jest ich chyba tylko 4.
Ogólnie gierka mnie wciągneła.
A co Wy o niej myslicie?
Awatar użytkownika
Admin
Administrator

Dołączenie: 30 Cze 2009, 14:33

Re: Battlefield Heroes - o grze

Postprzez Maciek22 » 18 Paź 2009, 19:08

Grałem, widziałem, wystarczył jeden dzień. Ogółem koncepcja gierki jest bardzo ciekawa - fajna stylizacja, fajne mapki, fajny pomysł. I przede wszystkim marka - EA wydaje grę za darmo - koniec świata?

Od razu jednak w grze rzuca się monotonność - ileż można grać na tych samych mapkach? W końcu wszystko się znudzi, a jeżeli mapy zliczyć można na palcach, to chyba mała przesada - tym bardziej jednej ręki.
Awatar użytkownika
Maciek22

Dołączenie: 18 Paź 2009, 11:14

Postprzez Manoh » 18 Paź 2009, 20:23

Ta gra to spory sukces EA, bo choć gra była darmowa, dosyć szybko zarobiła spore pieniądze na gadżetach. Polacy za pewne nie kupowali, ale ludzi z Zachodu i owszem - w końcu było ich dosyć sporo, bo gierka w mgnieniu oka zdobyła milion użytkowników.

Nie wiemy, ile jest ich obecnie, pewnie więcej. Wiem jednak, że sporo zrezygnowało z powodu nudy. Z tymi czterema mapkami startowymi to istny wstyd.
De gustibus non est disputandum -> PES
Awatar użytkownika
Manoh

Dołączenie: 18 Paź 2009, 11:09

Postprzez diorama » 19 Paź 2009, 16:14

No nudnawe, ale to chyba jedyna strzelanka, która mi się spodobała:D Jak dla dziewczyn, super!
Wy tu się bawicie, a konstruktorzy myślą!
Awatar użytkownika
diorama

Dołączenie: 18 Sie 2009, 18:06

Postprzez Maciek22 » 24 Paź 2009, 09:21

Za pewne jednak nie poświęciłaś tej grze sporo czasu - koncept owszem, przejdzie, ale nie pograsz w tą grę zbyt długo. Porównywać ją do długich i wszechstronnych gierek to czysta zbrodnia :)

Electronic Arts - STOP :)
Awatar użytkownika
Maciek22

Postprzez Jasioll » 26 Paź 2009, 18:57

Zdecydowanie największym minusem gry są tylko 4 mapy oraz to, że nie możemy zdecydować na której chcemy grać. Bronie się jedynie wypożycza, czyli kupujemy je tylko na np. 7 dni. Na szczęście łatwo się zarabia dzięki czemu już po pierwszym dniu gry mogłem kupić 2 bronie na miesiąc :D.
Awatar użytkownika
Jasioll

Dołączenie: 25 Paź 2009, 16:10
Miejscowość: Krapkowice

Postprzez Azgheros » 11 Lis 2009, 14:38

Osobiście gra mi się bardzo podoba - daje sporo radości. Mam już trzy dość zaawansowane postacie: soldiera 22 lvl, gunnera 20 lvl oraz commando 17 lvl <- jak widać sporo czasu spędziłem w grze.

Oczywiście gra jest prosta - nie ma możliwości stosowania tutaj zaawansowanej taktyki. Miłośnicy realistycznych gier - będą zawiedzeni - no chyba, że mają sporą dawkę poczucia humoru i od czasu do czasu zechca pograć w coś mniej zaawansowanego. W każdym razie gra jest fajna i mile spędza się przy niej czas. Fakt -plansz jest zbyt mało - ale mam nadzieję, że się to zmieni - np teraz dodali piątą planszę.
Azgheros
Mój blog o zarabianiu i wygrywaniu: http://zarabianie-wygrywanie.blogspot.com
Mój blog z Opowieścią Fantasy: http://fantasy-opowiesc.bloog.pl
Azgheros

Dołączenie: 11 Lis 2009, 14:25

Postprzez Maciek22 » 03 Gru 2009, 00:48

Nie mozna powiedziec, ze konwencja jest zla, bo ukazanie II wojny z tej perspektywy jest przesmieszne. Szkoda tylko, ze pomysl nie jest tak rozwijany jakby moglbyc. Dziwi mnie to troche, bo gra spotkala sie z niezwykla aprobata ze strony uzytkownikow. Moze jednak EA cos kombinuje? Nie wierze, ze zaspokoili sobie glod pieniedzy dotychczasowa gotowka;)
Awatar użytkownika
Maciek22

Postprzez Manoh » 03 Gru 2009, 00:57

EA juz zarobila swoje. I na pewno z tego nie zrezygnuje :) Moze BF2? Ot, z 6 mapkami?:)
De gustibus non est disputandum -> PES
Awatar użytkownika
Manoh

Dołączenie: 18 Paź 2009, 11:09

Postprzez Akua29 » 04 Gru 2009, 19:58

EA żeruje na BH tak jak na większości swoich gier. I chyba słusznie uzasadniane jest to problemami finansowymi EA. Czytałem, że EA zmienia swoją politykę -> zamierza dbać bardziej o gry i budować własne tytuły, a to wszystko spowodowane jest kryzysem - w w firmie zwolniono 1500 osob, kilkanascie tytulow zaniechany, pod znakiem zapytania stoja takie gierki jak DEAD SPACE, MIRROS EDGE, BRUTAL LEGEND i THE SABOUTEUR (!!!!).

Seria Battlefield ma nie ucierpieć, ale czy akurat Heroes będzie kontynuowane? Wiem tylko, że BAD COMPANY na pewno będzie.
MMO the best!
Awatar użytkownika
Akua29

Dołączenie: 18 Paź 2009, 11:16

Powróć do Battlefield Heroes

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości