Rejestracja  |  Zapomniałem hasła
Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie
Zmień rozmiar czcionki

America's Army - o grze

AA2, AA3

America's Army - o grze

Postprzez Cro$s » 05 Sie 2009, 14:32

America's Army – AA to taktyczna gra FPS podobna do Counter Strike ale za to dużo nowszą i bardzie dopracowana, gra została wydana przez armię Stanów Zjednoczonych, AA obrazuje wygląd i sytuacje amerykańskiej armii, ma to na celu zachęcenie młodych ludzi do wstępywania do armii. Pierwsza wersja tej niezwykłej gry została wydana 4 lipca 2002 r. America's Army można nazwać pewnego rodzaju poradnikiem, a dla niektórych ludzi ma sie to wydać "przeznaczeniem". America's Army zbudowano na silniku Unreal.

Od wersji 2.0 powstały nowe mapy tzw. misje Special Forces, dzięki którym można stać się żołnierzem sił specjalnych

America's Army jest dostępna za darmo w wersji na PC.
Image
Image
Image

Pomagam tylko na PW!
Usuwam wszystkie wiadomości nie związane z pomocą z mojej strony

Pozdrawiam. Cro$s
Awatar użytkownika
Cro$s

Dołączenie: 03 Sie 2009, 16:19

Re: America's Army - o grze

Postprzez Admin » 07 Sie 2009, 11:07

Jedna z lepszych gier FPS. Grałem w AA przez dobrych kilka lat dochodząc do 90tego "Honoru".
Jeśli lubisz realistyczne gry - to gra jest stworzona dla Ciebie.
Będąc postrzelonym poruszasz się znacznie wolniej. Na dodatek, mozesz wykrwawić się na śmierć w przypadku gdy w pobliżu zabraknie medyka. To co mi się spodobało w grze, że po zarejestrowaniu konta nie zaczniesz grać już po sieci. Może nie każdemu się to spodobać - ale musisz przejść serię treningów, dzięki czemu w pewien sposób będziesz obyty z grą. Bo nic bardziej mnie nie wkurza jak "noob" z mojej drużyny, który strzela do wszystkiego co się rusza - w tym mnie.
Jest to pewnego rodzaju odsiew. Dosyć ciekawą sprawą jest to, że zawsze grasz Amerykańską armią, nieważne w której druzynie jesteś. Po prostu Twoi wrogowie widzą Ciebie jako terrorystę tak jak Ty ich. To samo tyczy się broni.
Także zawsze stoisz po "dobrej" stronie.
Ostatnio wyszła AA3, w którą nie miałem przyjemności grać. Chętnie bym pograł ale na przeszkodzie między mną a terrorystami stoi...komputer.
Wymagania cały czas rosną i na chwilę obecną aby pograć sobie w Americas Army trzeba mieć mniej więcej taki komputer:
2.4+ GHz Dual/Quad Core CPU
2GB RAM pamięci
512MB RAM karta grafiki
5GB wolnego miejsca na dysku

Pisałem że gra jest darmowa? :)
Kolega pisał, ale warto to powtórzyć, bo za taką grę niejeden maniak FPS by zapłacił kasę.
Awatar użytkownika
Admin
Administrator

Dołączenie: 30 Cze 2009, 14:33

Postprzez chrzanek » 30 Sie 2009, 13:48

Grałem, ale nie za długo ponieważ zniszczyły mnie lagi , mam dobry sprzęt, nawet bardzo dobry i jestem ciekawy czemu mi tak laguje w grach typu CS lub ET pingi nie skaczą mi powyżej 50>60. Szukałem wielu rozwiązań, a gra jest godna uwagi.
chrzanek

Postprzez Stryju » 02 Wrz 2009, 15:33

Też pogrywałem w tą gierkę i muszę powiedzieć ze jest kozacka ale nie wiem czemu ale wolę grać w Call of Duty 4 : Modern Warfare przez sieć :P jakoś bardziej mnie urzeka gra w CoD xD
Awatar użytkownika
Stryju

Dołączenie: 31 Sie 2009, 18:13

Postprzez Dortron » 04 Wrz 2009, 14:19

Grałem w pierwszą część... i zostawiłem tą grę w spokoju. :D Ale skoro gra jest za free to nic nie szkodzi spróbować kolejnych części i samemu sprawdzić postępy. ;)
Dortron

Dołączenie: 03 Wrz 2009, 16:56

Postprzez Manoh » 18 Paź 2009, 11:53

A ja wziąłem się dopiero za "trójeczkę" i szczerze mówiąc: Chwała amerykańskiej armii za tą grę. Naprawdę ciekawa zabawa, rozgrywka trzyma poziom - szczególnie podobają mi się wstępne misje, bo można "chwycić" klimat.

Poza tym bardzo dobrze rozwinięty system współpracy - można stworzyć oddział z kumplami i spokojnie jeździć po innych :)
De gustibus non est disputandum -> PES
Awatar użytkownika
Manoh

Dołączenie: 18 Paź 2009, 11:09

Postprzez Admin » 19 Paź 2009, 16:22

Niestety dużo w trójkę nie grałem od dnia instalacji, ale powiem Wam, że trójeczka znacząco różni się od aa w wersji 2.
Na plus:
- grafika
- nowe umiejętności żołnierza
- dla mnie najważniejsza zmiana, mianowicie teraz grasz na przemian 2 rundy atak - obrona.
W AA w wersji 2x grałeś albo assault albo defence zazwyczaj przez całą grę. A zdarzało się że nie wszystkie mapy były dobrze zbalansowane, dlatego wielu "cwaniaków" wolało grać tylko po jednej stronie bo łatwiej. Teraz tego kłopotu już nie ma z racji że i tak po 2 rundach lądujesz po drugiej stronie barykady.

W zasadzie jedynym minusem dla mnie jest to, że teraz jakby trudniej odróżnić wroga. Ubiór według mnie jest zbyt podobny do moro naszego żołnierza. Mam nadzieje że to tylko kwestia przyzwyczajenia, bo nie ukrywam zaczeło mnie to lekko denerwować - zamiast posypać grad kulek w stronę wroga czekałem aż zacznie pierwszy strzelać. I dopiero po upewnieniu że typ ma niecne zamiary wobec mnie następowała wymiana ognia :)

Coś więcej o grze będę mógł napisać dopiero za kilka dni - dzisiaj otrzymam od kuriera paczuszkę z 2gb ramu. Bo gra ma większe wymagania niż jego starsza wersja i w chwilach gdy najwięcej się działo w grze, komp zamulał się.
Awatar użytkownika
Admin
Administrator

Dołączenie: 30 Cze 2009, 14:33

Postprzez Maciek22 » 24 Paź 2009, 09:18

Fakt jest faktem, że może to stanowić problem, ale świetnie odwzorowuje to realia wojny. Nie będzie to jednak problematyczne, jeśli sumiennie i cierpliwie pokonasz wszystkie przeszkody treningowe. Dzięki temu - wychodząc po raz pierwszy na pole bitwy - nie będziesz się czuł jak samotna owieczka:)
Awatar użytkownika
Maciek22

Dołączenie: 18 Paź 2009, 11:14

Powróć do Americas Army

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości