Jedna z lepszych gier FPS. Grałem w AA przez dobrych kilka lat dochodząc do 90tego "Honoru".
Jeśli lubisz realistyczne gry - to gra jest stworzona dla Ciebie.
Będąc postrzelonym poruszasz się znacznie wolniej. Na dodatek, mozesz wykrwawić się na śmierć w przypadku gdy w pobliżu zabraknie medyka. To co mi się spodobało w grze, że po zarejestrowaniu konta nie zaczniesz grać już po sieci. Może nie każdemu się to spodobać - ale musisz przejść serię treningów, dzięki czemu w pewien sposób będziesz obyty z grą. Bo nic bardziej mnie nie wkurza jak "noob" z mojej drużyny, który strzela do wszystkiego co się rusza - w tym mnie.
Jest to pewnego rodzaju odsiew. Dosyć ciekawą sprawą jest to, że zawsze grasz Amerykańską armią, nieważne w której druzynie jesteś. Po prostu Twoi wrogowie widzą Ciebie jako terrorystę tak jak Ty ich. To samo tyczy się broni.
Także zawsze stoisz po "dobrej" stronie.
Ostatnio wyszła AA3, w którą nie miałem przyjemności grać. Chętnie bym pograł ale na przeszkodzie między mną a terrorystami stoi...komputer.
Wymagania cały czas rosną i na chwilę obecną aby pograć sobie w Americas Army trzeba mieć mniej więcej taki komputer:
2.4+ GHz Dual/Quad Core CPU
2GB RAM pamięci
512MB RAM karta grafiki
5GB wolnego miejsca na dysku
Pisałem że gra jest darmowa?

Kolega pisał, ale warto to powtórzyć, bo za taką grę niejeden maniak FPS by zapłacił kasę.